Wednesday, August 17, 2011

Sogo

Went here just now..

(pict source: both from Mr. google...:)..nda larat mo ambil gambar ba.)


SOGO...It was recommended by some KL-rian friends..my friends has been planning to buy handbags eversince we know that we are attending course in KL. So, we went.. and upon our arrival lets see the pict below;


Shoppers...flooding the ground floor as it giving BIIIIIG discount up to 80% on selected brands.

Kami pun nda ketinggalan juga berebut di sini tadi .

We arrived around 5.30pm..thought not crowded because its time for people to go home, cook and ready to break fasting with family. Rupa-rupanya mana ada,berhimpit-himpit ba..Yang saya hairan tu bila time breaking fast jam 7.30pm, masih lagi ramai tu orang yang sepatutnya breaking fast berhimpit-himpit pilih bag..sanggup minum air saja dulu o semata-mata mau shopping..huhu..

at second floor pula, i saw a father and his child duduk tepi dinding sudah sebab tu anak tidur..maybe his wife too busy shopping kan sampai nda peduli tu anak mau tidur..yang lain sa nampak anak-anak dia makan burger McD seja sambil ikut-ikut mamanya pilih-pilih baju..atukoii..begini la pula orang2 sebelah sini a..(i know bukan semua la kan)


I initially dun want to buy but ended up buying two handbags also from a popular brand..Hey, who doesn't want if it offers RM79 for two handbags o? Its really worth it..

My friends lagi la..beli 4 lagi ooo...hehehee..
Nasib la saya bukan bujang, kalau tidak mesti saya pun sudah pajak tu..and i tell you, memang di Sabah nda pernah ada discount begitu besar and banyak choice..but still i'm proud to be a Sabahan la..walau pun teda sale besar-besaran macam di sini..hehe.


Oh, well..that's my story for today. Till then.

3 comments:

nc said...

wahahaha..berabis org sana shopping kn.. kalu bnyk diskaun.. memang la smua org mau kn..
uish..best nya ko.. sempat lagi shopping sana o

Aki said...

Hehehe.. kalau tempat shopping,memang dahsyat2 urang sini ni Sis.. kadang2 ada yang sampai tia tau anak dia d mana..

si Aki kerja sini midvalley ba.. ari tu pigi Jusco,ada budak ni nangis2 cari mama dia.. Si Aki pun bawa la pigi tu kaunter,suruh buat pengumuman.. astaga.. sot.. Hahaha

zoi said...

ya o Nc..sia mo shopping baju baby susah mau selit-selit o..sempat beli 2 helai seja..

Hi Aki: betul o ckp ko itu..sy nampak pun begitu..kesian sia tingu tu anak2..mengekor sambil pigang2 burger McD seja time berbuka..oo..di midvalley ka ko? dulu la sia ada pigi sana, kali ni nda sempat, jauh sikit dr tempat sy berkursus..nasib tu anak nda kena culik o kan..nasib terjumpa si aki yang baik hati..hehe..ba, tengkiu sudi datang sini blog sia..