Saturday, September 4, 2010

Blogwalking Award


Its time to do the reward from Kay Abdullah aka Cath.

Dan jawapan untuk soalan2 cepu emas ialah:

1. Apakah yang bermain di minda anda sekarang?

...kenapa la pensyarah politeknik tidak cuti sama2 dengan pelajar. Bikin benci oo..sy sakit hati sangat. Padahal tiada la istimewa sangat jadi pensyarah poli ni..


2. Apakah nama samaran anda:

1. Uzoeiy - plg fames, sbb kawan2 dr sek rendah, sek menengah sampai UMS panggil sa dgn nama ni.

2. Eve - kawan2 opis dan sesetengah kawan rapat

3. Tuwong - means 'gelap' aunty sy saturang panggil sbb dia cakap time sia baby dulu gelap betul dia bilang. Skrg nda sdh, sbb pandai sudah pakai Fair n Lovely kunu..hehehe

4. Elyn - panggilan daripada anak buah sy

3. Siapakah 3 orang yang paling kamu sayang?
Papa yong2 dan Yong2 serta my parents. Seterusnya kawan2..

...tidak adil ni soalan o kan? ada ka 3 saja dia suruh pilih..apa kata sy tukar ni soalan:

Bagaimana kamu menunjukkan kamu menyayangi seseorang? hehehe..


4. Panggilan untuk si dia?

..biasa saja kalau sy, sbb sudah kahwin of course la 'sayang'. tak pernah panggil nama dia sejak kahwin. Tapi sejak yong2 pandai cakap kena panggil papa or daddy. Yong2 ikut panggil papa dia 'sayang'..

5. Hadiah yang diimpikan daripada seseorang yang istimewa?

...selalunya sy nda la mengharap sangat kena bagi hadiah oleh papa yong2, sy lebih suka kena bawa jalan2 macam pigi Kundasang. Siok ba sana..
tapi kalau dia tanya mo hadiah apa, sia suka macam yg si cath punya..baju atau handbag pilihan sendiri,,hehehhe,,sy pilih dia bayar..


6. Blog mana yang selalu anda lawat?

....blog sy la. hehe..sebenarnya banyak, tengok bila ada update akan melawat..terutama yang ada di blogroll sy.

7. Tag kan kepada 15 blogger
..Dell
..Michelle Tan
..Cathj
..yuzz boo duct jahat
..Fantastic Ajane
..KrisNadia (kalau Nc belum tag )
..zura91
..Uncle Greg (buli ka angkol?)hehe,,
..suhaira wafiah@princess wawa

...nda cukup 15 tapi tu ja sia teringat. kawan2 len boleh ambil ye..