Sunday, June 19, 2011

Leaving Genting 2mrw to be with hubby and son again. Yipee!

Today is last the last day of our long course here in IAB..punya la lega rasanya..hari ni si baby dalam perut pun diam2 ja.

Tidak la mcm hari2 sebelumnya selama 2 minggu di sini..asyik tendang-tendang perut mummy saja. Memang betul la, emosi ibu akan mempengaruhi emosi si baby dalam perut juga. Kalau ibu tension, si baby pun ikut tension juga, tu la pasal asyik tendang2 saja tu.


Hari ini, ketensionan tu dah turun sebab tak perlu kuliah lagi. Esok pagi adalah exam, tapi saya malas mau fikir, susah2 hati. Jawab saja la mana yang dapat.


Tu s/u kursus kami cakap konfirm boleh jawab and lulus..Nanti la malam baru belek2 tu nota-nota. Kejap lagi mau keluar dengan kawan-kawan pigi makan tomyam sana Gohtong. Bosan sudah makanan di cafe sini.


Tapi sebelum tu, saya kasi tingu dulu tu tangga tinggi yang hari-hari kawan-kawan saya naik dari asrama IAB ke bilik kuliah.



Dikenali sebagai 'tangga sihat' di kalangan staff IAB. Terdapat 177 anak tangga untuk sampai ke atas. Nasib la saya pregnant dan ada kawan yang baru dikenali juga, sudi tumpangkan saya setiap hari dengan sorang lagi kawan yang juga pregnant..lepas kuliah mau balik asrama, kalau rajin saya turun la ikut tangga ni, tapi kalau terlampau penat sudah, tumpang lagi kereta kawan..penat o naik ni tangga. Hari pertama tu memang saya naik ni tangga, sebab belum kenal kawan. Ada la dalam 15 minutes baru sampai atas, sebab 5/6 kali berhenti tengah jalan. Kalau saya nda pregnant, nda kesah juga naik ni tangga. Ada kawan yang kursus sama first batch siap kaji jumlah anak tangga yang dinaiki selama 16 hari berada di sini..ya la, bayangkan dalam sehari, naik 2 kali, turun 2 kali. Kalau tambah jadi 4 kali la kiranya guna ni tangga dalam sehari. pas tu darab dengan 4 x 177 = 7,128 anak tangga dinaiki dalam 16 hari. Boleh kurus oo..

****************************************************

hehe..sambung lagi post ni..baru balik dari makan tom yam dengan kawan-kawan. Rasa puas juga la sebab dari awal datang sini memang teringin nak makan tom yam. Tapi tidak puas hati sangat sebab tom yam seafood yang saya bayangkan tidak sama seperti yang dihidang. Kalau di Johor, tom yam sea food memang puas hati sangat makan sebab dalam tom yam tu ada ketam seekor, ada kupang, ada udang masih dengan kepalanya, sotong dan isi ikan. Tapi yang tadi teda..huhu! nda pa la sebab yang penting termakan sudah. Kawan-kawan cakap, sini genting tanah tinggi, tu ketam sama tu kupang nda larat mau naik..haha! Ada-ada ja.


Okay la, sekarang ni mau kemas beg sudah..nda sabar sudah betul mau balik Sabah. Rasanya cukup lama sudah berada di sini. Terbayang-bayang sudah saya besok tarik2 beg di airport mau balik Sabah..haha!

Okay la, till then ya.:)