Tuesday, January 3, 2012

Blurry and Zero

Thats it. 
Blurr and zero. As if i am just appointed to this job. Tidak tau apa2 ni.
First day of working after 3 months off from office work thingy. 
Baby seja yang ada dalam fikiran. 
How is he right now? its thirty minutes to 5pm. 
After lunch tadi, sempat lagi saya balik rumah untuk susukan baby..poor him, nampak seja saya di pintu terus bersinar-sinar mata dia. Bila saya acah-acah dan cakap kesian baby, terus mulut dia 'biut' mau menangis..huhu..memang kelaparan, sebab dia tak mau susu botol. 
Hati ni hiba melihat dia macam tu apatah lagi bila adik saya cakap dia menangis sepanjang ketiadaan saya. Ya la, 3 bulan berkepit dengan mummy, sudah tentu dia terasa ketiadaan saya. Dan ini hanya hari pertama, esok tak tau lagi.. 


Monday, January 2, 2012

Its the second day of the new year. 
Yesterday was a bright day. 
Today, plus breezy early morning. 
It looks like a good sign of a bright days ahead this year, right? Well, everyone hopes the same i think. 
Like as usual, i pretty sure each of us busy setting new resolution(s) to be achieved. 
For me, its not really a resolution but its more to a 'HOPE (s)' that will be accomplished : career wise. Yes. I mentioned it.  
Last year, i gave priority to my personal life rather than career due to my second pregnancy. This year, i hope i achieved another stage in what i am doing now. 
Yepp, in line with the new increment given by government to all government servants. I want to excel. Yes, that's it..but don't get me wrong ya..to excel in our work, it needs friends around to support and to work with..mesti bekerjasama la maksudnya. Tidak boleh sendiri-sendiri. Nanti kalau berjaya capai, celebrate sama2 dengan rakan sekerja,lagi terasa puas hati kan..One plan already in the middle of discussion among colleagues..projek besar dan melibatkan pelajar-pelajar juga..tidak sabar rasanya..;)

Tomorrow; my first day working after 3 months maternity leave. Another matter to think of. Baby is doing fine and very healthy. Baby sitter thingy done. 
Thanks God it is a good timing i deliver my second child because my younger sister is just finish her study in form 5..nah, apa lagi, terus saya sambar dia jaga baby Dane. 
The only thing is si Dane ni tidak mahu susu botol...huhu..i tried to train him tapi berabis menangis. Sehinggalah saya bagi breastfeed. I have no idea what will happen tomorrow. 
Memang akan berabis menangis..i also can imagined saya akan lari balik rumah mau kasi susu dia and then lari lagi pigi office sambung kerja...adodoi..tak tau la ni..so, just wait for tomorrow. For whatever it will happen, lets Lord take care of the rest la kan..
So for now, i better go to sleep. Really need to get my mind ready for tomorrow: First time leaving my new Baby Dane to work. Its going to be a tough day, i think.


Sunday, January 1, 2012

Happy New Year 2012

I am really feel like giving the world a loud 'Hello", right now. Macam 'mulau-ulau' (gila-gila) saya rasa..haha!

Nah..Its been ages i disappear from the blogging world. Last update was on 16 September last year..uiseh..macam lama sudah tahun lalu kan, padahal baru seja kemarin..hehe!
Apa-apa pun, Selamat Tahun Baru 2012 untuk semua, untuk sesiapa saja yang terlimpas blog saya hari ini. Semoga tahun ini lebih baik dari tahun lalu dan rezeki kita semua bertambah-tambah. Amen.
Tahun 2012, hmm..apa yang baru dalam hidup kamurang? Kalau saya sudah tentulah dengan kehadiran si dia ni:



Danzell Jeremy Marius . Turn exactly 3 months old today.
Chubby right? full breastfeeding baby ni. Tidak mau susu botol langsung.

This year absolutely will be more meaningful to us-me and hubby. With two kids to take care..mesti lebih meriah lagi, apatah lagi bila nanti ultraman yang satu ini sudah pandai berjalan..Sementara si abang aka Yong Yong, semakin bijak berkata-kata dan sudah tentu semakin ada kedegilannya.
walau apa pun, saya sangat bersyukur dikurniakan anak-anak yang sihat dan cergas. Rasanya kehadiran anak ke-dua kali ini turut diiringi rezeki yang bertambah dalam kedua-dua karier saya dan juga hubby. 

Tahun ini, melalui budget 2012, kami penjawat awam naik gaji, hubby pula dalam masa sebulan bekerja di tempat baru telah 2 kali dinaikkan pangkat..syukur sangat2. 
Tapi di sebalik itu, masanya untuk bersama keluarga sedikit kurang dicuri kesibukan melaksanakan tanggungjawab baru..hmm..itu pun patut disyukuri juga la kan.
and me? will try harder to get use to it..will be a stronger independent mama! :) Agaknya, boleh jadi azam baru saya la ini kan? hehe.