Friday, February 20, 2009

Highlight of this week

Huhh..finally weekend comes again and thanks God because i feel that time flies very very fast this week. I can say that this week is a STRESSING week. Its not because of the classes or the additional tasks that were given to me. Its all about the PEOPLE i work with!

Entah la. Sejak hari pertama lagi memang dah rasa sesetengah senior lecturers di jabatan ni seolah-olah nak kenakan staff baru ja. For them, there is always 'something wrong' with what we do. Padahal, semua yang kerja di sini berijazah dan ada yang ber'master' lagi. So, how come they treat freshies that way? Its so unprofessional and unsystematic somemore (in case of handing over the subjects to the freshies). However, its not really a matter. After sometimes, surely we would be able to do things without their help.

Okey la, just would like to share my conclusion of this week:

1. Kurang sudah sa nangis.

2. Tidak akan salah masuk tandas lagi sebab dorang dah lekat sign 'female staff only' dekat toilet pompuan.

3. Hafal sudah sikit2 jalan mo pigi supermarket: TESCO, ECONSAVE. Tempat kami beli ikan, sayur dan Maggie!

4. Baru dapat ganti kipas depan kami yang tu senior angkat pigi tempat dia. Sot kan, padahal itu kipas nda dia pakai sebab tempat dia kena aircon. Pandai2 dia pigi ambil yang tempat kami sedangkan tempat kami panas tahap cipan sudah ni nda kena aircon.

5. Perasan sudah, penunggang motosikal di sini suka memotong dari sebelah kiri. Kualiti jalan raya, lebih kurang cam d KK. (Kawasan Masai ja la. Nda tau lg tempat lain). JPJ pun nda da nampak batang hidung. Tu la pemandu2 tak ikut peraturan.

6. Security Guard di pintu masuk kolej sangat profesional. Dorang bertugas macam tu polis trafik di KK. Nda la duduk ja mcm tu security guard di KK.

Thats all. Tomorrow is the last day of Kite Festival, held at Bukit Layang-layang nearby our college. Planning to go there and also hope can shot some pictures.

Till then, will post again next week or this weekend if we tidak malas pg online sana Rose Cottage.