Friday, June 24, 2011

Can u see the 'balls'?

Hehe..yesterday evening after work, i went for baby scanning at a clinic nearby quarters. I was eager to know my baby's gender since i came back from the two weeks course at Institut Aminuddin Baki, Genting Highland.

So, we went..

At first tu doktor tengok2 dulu and print tu baby picture. Then, dia pusing tu skrin computer bagi saya tengok pula,,huhu..nampak la tu baby bergerak2. Doktor bagi tengok bahagian kaki, tangan, kepala, jantung..

then i ask the doctor pula,

'boleh nampak ka jantina dia?

'Boleh..sebenarnya saya sudah nampak tadi. Mari kita cari2 lagi ..' (haha..mcm cari barang tersembunyi pula).

Mata saya pun nda berkelip sudah mencari, ikut tu scanner..

'nah, can u see the 'balls'? bilang tu doktor.

'Macam si Daniel juga ni'..dia bilang lg.

Saya pun tingu la betul2..memang saya nampak ada bayangan bulat2 di celah kaki baby..but honestly, saya pun nda pasti.

Then, doktor kasi tingu lagi,

'nah, yang ini pula dia punya 'batang'..dia bilang.

saya tingu lagi betul2, memang mcm nampak ada satu benda panjang dan cute dekat2 tu balls..

duh, dalam hati saya, mcm konfirm ja baby boy lagi ni..

sedih satu minit ja la..then saya cepat2 cakap dengan doktor,

'nda pa la, yang penting si baby sihat2 di dalam'.

pas tu, doktor pun cakap,

'ada la kawan Daniel nanti ni main bola'. Nda pa, nda la membazir barang mainan Daniel kan?

Ya, doktor. Baju2 pun boleh la si adik pakai..sambil saya senyum2 membalas kata2 doktor tu..(mcm tau2 ja doktor tu yang saya mau baby girl kan?).

Honestly, saya tidak la sedih sangat kalau memang baby boy lagi..Lepas tengok baby di screen tu dan nampak jantina baby, trus otak saya ligat mencari nama baby sudah.

Kalau yang Yong2 Daniel Jeconiah, adik dia?..hmmm..mau fikir2 sudah nama2 yang ada iras2 nama Yong2 juga..thinking and thinking..nda sabar sudah baby keluar pula ni..sebab saya dah plan yang saya mau cuti 3 bulan full! Yeah..hehe!

Sebenarnya ada dua picture baby yang kena print tapi tiada pula bawa di ofis. Nanti la sia kasi share2 ya..:p.