Friday, June 24, 2011

Can u see the 'balls'?

Hehe..yesterday evening after work, i went for baby scanning at a clinic nearby quarters. I was eager to know my baby's gender since i came back from the two weeks course at Institut Aminuddin Baki, Genting Highland.

So, we went..

At first tu doktor tengok2 dulu and print tu baby picture. Then, dia pusing tu skrin computer bagi saya tengok pula,,huhu..nampak la tu baby bergerak2. Doktor bagi tengok bahagian kaki, tangan, kepala, jantung..

then i ask the doctor pula,

'boleh nampak ka jantina dia?

'Boleh..sebenarnya saya sudah nampak tadi. Mari kita cari2 lagi ..' (haha..mcm cari barang tersembunyi pula).

Mata saya pun nda berkelip sudah mencari, ikut tu scanner..

'nah, can u see the 'balls'? bilang tu doktor.

'Macam si Daniel juga ni'..dia bilang lg.

Saya pun tingu la betul2..memang saya nampak ada bayangan bulat2 di celah kaki baby..but honestly, saya pun nda pasti.

Then, doktor kasi tingu lagi,

'nah, yang ini pula dia punya 'batang'..dia bilang.

saya tingu lagi betul2, memang mcm nampak ada satu benda panjang dan cute dekat2 tu balls..

duh, dalam hati saya, mcm konfirm ja baby boy lagi ni..

sedih satu minit ja la..then saya cepat2 cakap dengan doktor,

'nda pa la, yang penting si baby sihat2 di dalam'.

pas tu, doktor pun cakap,

'ada la kawan Daniel nanti ni main bola'. Nda pa, nda la membazir barang mainan Daniel kan?

Ya, doktor. Baju2 pun boleh la si adik pakai..sambil saya senyum2 membalas kata2 doktor tu..(mcm tau2 ja doktor tu yang saya mau baby girl kan?).

Honestly, saya tidak la sedih sangat kalau memang baby boy lagi..Lepas tengok baby di screen tu dan nampak jantina baby, trus otak saya ligat mencari nama baby sudah.

Kalau yang Yong2 Daniel Jeconiah, adik dia?..hmmm..mau fikir2 sudah nama2 yang ada iras2 nama Yong2 juga..thinking and thinking..nda sabar sudah baby keluar pula ni..sebab saya dah plan yang saya mau cuti 3 bulan full! Yeah..hehe!

Sebenarnya ada dua picture baby yang kena print tapi tiada pula bawa di ofis. Nanti la sia kasi share2 ya..:p.



6 comments:

nc said...

wah...tahniah..dpt hero lagi. ok la ba tu.. yg penting sihat..mana tau yg numbur tiga..aiseh...perempuan. hehe..

sa ingat kn nda mau sda sa tulis2 di blog ba ni.. tpi sa keboringan ni ari.. lepas balik dari klinik. trus..apa lagi..hehe..:)

ba,, take care.

amesheeba said...

Ms, syok ow mis Dpt boy lg....Sa p scan ari tu baby kasi tapuk...sa give up sda...so tggu branak ja la ni hehe

Uzoeiy @ Zoi said...

Nc..tq..ya begitu la itu..nda tau la kalau lahir2 baby girl..wah bestnya..haha..sa pun mau diam2 ba ni kunu tapi mcm mau share2 juga..hehe..


amy: ya, sy bersemangat sdh ni..haha! trus hubby ckp, 'nah..nda tau la mcm mana kita nanti..mmg riuh la rumah ni.'..surprise ba tu amy kalau dia kasi tapuk..beli ja la baju2 yg selamat utk di pakai baby girl dan boy kan..

Mia said...

bah uzoi...dua2 hero lah ni....sya punya suda scan tapi belum nampak lagi....masuk 5 bulan suda ni...masi kecil tapi cepat penat suda ni kunu.....

Uzoeiy @ Zoi said...

betul la sal, sy dulu mcm bulan ke 6 ni masih ok lg..skrg cepat penat and awal betul susah mau tidur..ya, hero la kunu ni dua2. tapi masih berharap bila keluar nanti baby girl pula..:)

Uncle Lee said...

Hi Zoi, ha ha ha, first time I hear that expression. I sure love that doctor.
But frankly, I wouldn't want to know, prefer to let baby come out get surprise, ha ha.
You take it easy, ya.
Lee.