Thursday, May 19, 2011

The Borneo Blog Shop

Bah Nc, sia pun menjoinkan diri sudah..Si cath cepat betul tag sia ni..thank you kepadamu, Cath..hehe!

Dalam banyak2 contest ni la first contest yang saya join..hehe..macam si Cath juga, bukannya mau menang juga ni, cuma sebagai tanda sokongan kepada The Borneo Blog Shop milik Nc..sukung kawan ba ni..kebetulan sekarang free. P&P belum mula lagi kan..:)..senyum lagi..time-time preggy ni mau senyum banyak2 ni supaya baby pun suka senyum nanti..:)


Nah, Ini dia banner The Borneo Blog Shop:


Create your own banner at mybannermaker.com!



Tengah tunggu juga items yang menarik minat saya ni untuk di shopping online sana kedai si Nc. Semoga terus maju ke hadapan ka Nc!


Siapa sia mau tag?


Fantastic Ajane - sebab dia pun rajin ikut contest ni..) hehe


siapa lagi a?


Ameesheeba Lister. - siou saya nda pasti url blog ko. Sia inform ko di FB ja ya..



hmm..dua ja la kali. sebab yang lain2 dalam list saya tu mcm nda berminat.

19 Weeks - we are doing great.

Thanks God, i am doing fine in my 19th weeks of pregnancy except for my HB climbdown.


Monthly review, Monday, 16th May 2011.

My HB is as low as 9.8 seja..aduii..susah betul mau maintain HB ni tau. Padahal saya makan sudah iron tablet, and semua makanan yang ada zat besi.. a bit frust actually. nasib la saya nda kena suruh jumpa doktor seminggu sekali untuk cek HB.

Berat pula, sudah naik dari 48kg to 51kg. Patut la sesak sudah nafas sia kalau mau tidur..baby is getting bigger!


First review with doctor and scan baby, 18th May 2011.


Saya harap2 tu doktor friendly and boleh bagitau gender si baby tanpa ditanya. Tapi, doktor tu kurang bercakap. Saya pula, macam biasa tanya itu ini, tapi doktor jawab sepatah ja.


First question keluar dari mulut sia bila tu scanner sudah berjalan-jalan di atas perut sy ialah

'boleh nampak jantina ka doktor?


Si doktor jawab nda jelas. Saya pun tidak pasti apa tu perkataan dia cakap.


Next question saya tanya:

'Baby saya satu orang saja ba kan dok?

Doktor tersengih,


'satu orang saja ba.'


hihi..jawapan doktor tu telah menamatkan teka teki yang bermain di fikiran selama ni. Teka teki apa pula tu?

Okay, sebenarnya, saya teringin mengandungkan anak twins ba. My father-in-law twins, my brother-in-law pun twins juga.

Jadi, ada ka peluang saya untuk dapat anak twins tu a? Hehe..

Kali ini, sudah pasti bukan twins la. Eisehh..kali ini kunu. Tidak tau ada lagi ka lain kali ni..just wait and see la kan..kalau larat lagi menambah ..:)