Friday, February 20, 2009

Highlight of this week

Huhh..finally weekend comes again and thanks God because i feel that time flies very very fast this week. I can say that this week is a STRESSING week. Its not because of the classes or the additional tasks that were given to me. Its all about the PEOPLE i work with!

Entah la. Sejak hari pertama lagi memang dah rasa sesetengah senior lecturers di jabatan ni seolah-olah nak kenakan staff baru ja. For them, there is always 'something wrong' with what we do. Padahal, semua yang kerja di sini berijazah dan ada yang ber'master' lagi. So, how come they treat freshies that way? Its so unprofessional and unsystematic somemore (in case of handing over the subjects to the freshies). However, its not really a matter. After sometimes, surely we would be able to do things without their help.

Okey la, just would like to share my conclusion of this week:

1. Kurang sudah sa nangis.

2. Tidak akan salah masuk tandas lagi sebab dorang dah lekat sign 'female staff only' dekat toilet pompuan.

3. Hafal sudah sikit2 jalan mo pigi supermarket: TESCO, ECONSAVE. Tempat kami beli ikan, sayur dan Maggie!

4. Baru dapat ganti kipas depan kami yang tu senior angkat pigi tempat dia. Sot kan, padahal itu kipas nda dia pakai sebab tempat dia kena aircon. Pandai2 dia pigi ambil yang tempat kami sedangkan tempat kami panas tahap cipan sudah ni nda kena aircon.

5. Perasan sudah, penunggang motosikal di sini suka memotong dari sebelah kiri. Kualiti jalan raya, lebih kurang cam d KK. (Kawasan Masai ja la. Nda tau lg tempat lain). JPJ pun nda da nampak batang hidung. Tu la pemandu2 tak ikut peraturan.

6. Security Guard di pintu masuk kolej sangat profesional. Dorang bertugas macam tu polis trafik di KK. Nda la duduk ja mcm tu security guard di KK.

Thats all. Tomorrow is the last day of Kite Festival, held at Bukit Layang-layang nearby our college. Planning to go there and also hope can shot some pictures.

Till then, will post again next week or this weekend if we tidak malas pg online sana Rose Cottage.

2 comments:

gracie said...

zoiiii hehe.. aku penah juga rasa jadi 'org baru' ni.. mmg ada perasaan yg kita slalu kena perhati n selalu kena cari salah ni.. ni apa yg aku buat lah.. aku selalu ignore itu feeling ^_^
aku kasi set dalam otak, itu cuma perasaan sndiri ja 2..peduli apa lah dorg mau pikir@ckp apa.. masing2 lah punya hal kan kekeke..

1. think positip :-) mmg dpt kasi kurg rs mau nangis 2

2. gud gud gud..ekeke

3. senang suda la mau bili brg hehe

4. biar ja lah..jgn ambil hati hal kecil bgitu..kin tmbh stress ekekek

5. motorist d smnjng mmg tapuji..haha

6. bagus lah ada jga yg btggjwb hehe

Zoi said...

thanks gracie..hehee..mungkin kami pun ikut perasaan sangat pasal dorang.

The following week, sa akan get rid semua negative energy dlm diri sa ni..hehehe. Caiyo Caiyo me! (^0).