Thursday, March 10, 2011

Yong2 at Taska Day 2

I am very happy today..Yong2 nda lagi menangis time saya hantar dia di taska tadi pagi..Yeayy! So, boleh la sy kerja dengan gumbira ini hari.

Di rumah, masa saya kasi mandi dan kasi pakai dia baju untuk ke taska, merengek-rengek sudah dia.

'mama, jangan la pigi ofis. Yong2 tak nak pigi tempat teacher'..dia cakap. Cikgu2 di taska dibahasakan sebagai 'teacher'.

Dari rumah sampai la di kereta, dia ulang ayat yang sama. Tapi lepas tu, bila sampai depan taska lain lagi dia cakap :

'mama, hantar Yong2 tempat teacher'.

haha..mungkin sebab banyak sudah budak2 lain yang dia nampak di taska.
Macam nda sempat sudah say goodbye dengan saya. Terus dia lari pigi dalam join budak2 lain...hmm..its good for him.
Only took a day to get use with his new environment. So, as a mom, feel no worries of his social skills in the future la kan..:)

2 comments:

nc said...

siok o kamu sda pindah rumah di kuarters kn.. :)
taska mana ko htr si yong2

Uzoeiy @ Zoi said...

siok o Nc. Excited saya. Besar lg tu rumah. dari kitchen mau pigi bilik mcm jauh ja sa rasa..haha! ba, nanti senang2 sia mau makan2 juga ni d rumah. gathering di kk tukar di rumah saya, mcm mana? hehe.

si yong2 di taska di dlm poli juga. selang satu blok saja dr blok rumah sy.