Tuesday, October 6, 2009

Back to the civilized world!

Huahuahua..i'm back to the civilized world! Back to office yesterday. Not so busy but still there are things need to be done.

Stories from the trip to Endau Rompin Park? Lots to share but its better to let the pictures talk, right? I'll upload all the pictures in my fb this evening.



Time mo balik sudah. Ni dekat main entrance sebelum turun ke jeti.



Kitorang kena naik bot penambang untuk pergi ke campsite. Dari tepi sungai boleh nampak tahi gajah besar2..pun nda sempat ambil gambar.



bekas digigit 'pacat' di lengan sia. Ada lagi satu bawah bontot. silaka punya 'pacat'. Sia nda sedar pun bila dia naik kaki sia.

Nasib nda masuk mana2 lubang yang ada, Hahaha!

Kira mo ambil gambar time pacat tu sedang menggemukkan diri dengan darah sia, tapi nda sempat.

Sa nampak ja, trus rasa geram dan geli, laju ja tangan pigi buka. Ni belum kira yang baru sempat melekat ni, hisshh..memang banyak la.

gambar bawah ni pla, kaki student sedang 'bleeding' lepas pacat dibuka, Dorang biar ja.

Ada pla yang biar ja pacat tu hisap darah dorang.. hissh nda mau la sa. Kena gigit pacat ni tak sakit pun.

Yang sia nda suka, bila pacat tu da kena tarik, darah tak berhenti keluar. Mula2 sia nda tau..pas tu sa rasa macam basah2 seluar sia, rupa2nya bekas pacat gigit tu masih bleeding, trus macam kebocoran time period pula.

Gambar bawah pula, salah seorang penduduk kampung orang asli di Kg. Peta yang kami lalu sebelum sampai ke jeti. Cerita-cerita dengan dia, dapat tau pla bapa dia ni orang Sabah. Ceh, sia pun macam terkejut juga la, ada juga keturunan Sabah orang asli.



Kesimpulannya, memang siok la juga trip ni. Next trip pada 30hb-1 Nov ni ialah ke Pantai Cherating Pahang. But this one not camping, tinggal dekat chalet..hehee..means no pacat la this time.
Trip balik Sabah belum dapat rancang lagi. sedihnya,.ada ja aktiviti. Tapi nda pa, kasi buli ja ni!
(*_^).

2 comments:

nc said...

yuuuu..best nya..ko jumpa prg asli sabah lagi sana a..hahaha..ada juga ni :)

Zoi said...

wahaahaa..dia nampak muka sia mcm org asli juga kali nc. trus dia tanya sia org sabah ka?..tu yg dia trus cerita tu.